Over Plan 40

 •   Wie zijn wij

  Plan 40 is een bouwkundig ontwerp- en adviesbureau dat werkzaam is voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Wij denken graag mee met onze opdrachtgevers als het gaat om de technische aspecten die bij (ver)bouwprojecten aan de orde komen. Transparantie is voor ons een kernbegrip. Onze voorkeur ligt bij het werken in een bouwteam waarbij de opdrachtgever en de benodigde disciplines vanaf de ontwerpfase betrokken zijn. Deze manier van werken vergroot de gezamenlijke verantwoordelijkheid waardoor minder fouten worden gemaakt en de bouwkwaliteit aanzienlijk verbetert. Wij doen altijd verschillende ontwerp- en/of verbetervoorstellen die ondersteund worden door een fotorealistisch 3D model. Dit geeft een waarheidsgetrouw beeld en helpt bouwfouten vroegtijdig te signaleren met als resultaat lagere bouwkosten en een kwalitatief beter eindresultaat. Wij beschikken over de benodigde specialismen binnen ons bureau en hebben een breed netwerk opgebouwd, zodat wij u waar nodig door een van onze samenwerkingspartners kunnen laten adviseren.

 •   Hoe werken wij

  Wij werken bij voorkeur samen binnen een bouwteam waar BIM wordt ingezet als middel om het proces te optimaliseren. Onze expertise vindt u terug in clashvrije bouwwerkinformatiemodellen waarbij vooraf is vastgesteld welk doel het bouwwerkinformatiemodel dient. Om de meerwaarde van BIM te benutten moet vooraf duidelijk zijn voor welk doel het aspectmodel wordt ingezet, alleen dan kan de meerwaarde optimaal uitgebuit worden. Voor meer informatie over het werken met BIM gaan wij graag met u in gesprek om te beoordelen wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

 •   Ontwerpfase

  Nadat wij uw wensen hebben geïnventariseerd vertalen wij deze naar een programma van eisen. Aan de hand van het programma van eisen maken wij verschillende (schets)ontwerpen in de vorm van fotorealistische 3D modellen. Hierin komt het ontwerp, de gekozen materialen en de inpassing in de bestaande omgeving goed naar voren, zodat u kunt beoordelen welk ontwerp uw voorkeur geniet. Wijzigingen zijn makkelijk door te voeren waardoor wij eenvoudig tot een definitief ontwerp kunnen komen.

  Door verschillende partijen in de ontwerpfase te betrekken kunnen wij gemakkelijk inschatten of uw wensen binnen het budget uitgevoerd kunnen worden.

 •   Definitief ontwerp

  Wanneer u akkoord gaat met het ontwerp dienen wij een concept bouwaanvraag in bij de gemeente, afdeling Bouwen en Wonen. Hierbij wordt het ontwerp getoetst aan het bestemmingsplan en beoordeeld door de welstand. Naar gelang de feedback passen wij het ontwerp met wederzijds goedvinden van u aan en leggen het plan vervolgens weer ter goedkeuring voor bij de gemeente. Wanneer het plan niet strijdig is met het bestemmingsplan resulteert de concept bouwaanvraag veelal in een positief advies.

 •   Bouwaanvraag

  Wanneer u en de gemeente instemmen met het definitieve ontwerp gaan wij over op het indienen van de bouwaanvraag. Het ontwerp moet technisch uitgewerkt worden met plattegronden, doorsnedes, gevelaanzichten, technische details, etc.  Naast de tekeningen verzorgen wij de benodigde berekeningen als de EPC, daglichttoetreding, ventilatie, constructie, milieuprestatieberekening en overige bouwbesluittoetsingen.

  Terwijl de gemeente de bouwaanvraag behandelt, gaan wij in de tussentijd samen met u, verder in op uitvoering van het project. Ook na het indienen van de bouwaanvraag moet u nog vele keuzes maken die van invloed zijn op de uiteindelijke uitvoering. Al deze keuzes leggen wij voor u vast in een bestek of te wel een werkomschrijving.

 •   Aanbesteding of bouwteam

  Samen met u gaan wij op zoek naar een aantal geschikte bouwpartners die aan de hand van het bestek (werkomschrijving) offertes uitbrengen. Vervolgens nemen wij de offertes met u door, zodat u op basis van de prijs- en kwaliteitsverhouding bouwpartners uitkiest. Ons brede netwerk van aannemers, constructeurs, installateurs en leveranciers helpt u bij het maken van de juiste keuzes.

 •   Bouwbegeleiding/Bouwtoezicht

  Wanneer u graag een vast aanspreekpunt heeft gedurende het project zijn wij u graag van dienst. Van de initiatieffase tot en met de oplevering kunnen wij u ontzorgen. Wij bewaken de gehele bouwplanning, budgetten en overige werkzaamheden die betrekking hebben op het bouwproject. Wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact op met ons, zodat wij gezamenlijk kunnen beoordelen of wij u van dienst kunnen zijn.

 

Contact

Plan 40 Bouwkundig advies,- en tekenbureau
Oerdijk 108-D
7433 PB Schalkhaar

06-14509488
MJOP voor Medisch Centrum Bathmen

MJOP voor Medisch Centrum Bathmen

Geplaatst op: 2018-11-07

Fantastische nieuwe opdracht. Wij mogen het MJOP gaan opstellen voor het Medisch Centrum Bathmen. Door het inzichtelijk maken van staat van het gebouw is het straks mogelijk te zien wanneer het onderhoud moet word...

Lees meer Meer nieuws
Lancering nieuwe website!!

Lancering nieuwe website!!

Geplaatst op: 2018-07-02

Onze nieuwe website is online!! Neem gerust een kijkje

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.