Woning te Twello

Van een particuliere klant hebben wij een opdracht gekregen voor een doorlopende monitor keuring. Dit houdt in dat we tijdens het bouwproces alle punten van aandacht worden genoteerd, fotografisch worden vastgelegd en besproken met de aannemer. Tijdens de bouw van deze mooie woning in Twello zijn op diverse cruciale momenten steekproeven gedaan op de kwaliteit van het bouwen. Hierbij vielen verschillende punten op.

Een selectie uit de punten die we hebben gevonden melden we op onze website. Zo is op de 1ste foto te zien dat er een fikse scheur zit in de aanvoerleiding van de WTW- unit. Door de scheur zou lucht van de zolder kunnen worden onttrokken waardoor het systeem in onbalans kan komen.

Op de 2de foto is te zien dat de isolatie van de buitengevel niet aansluit met de isolatie die is toegepast in een prefab gefabriceerd onderdeel. Dit is ook wel bekend als een koudebrug. Dit mag in de huidige bouw niet meer voorkomen. Het belangrijkste is dat de woning op de juiste manier geïsoleerd. Worden bij dit proces fouten gemaakt zoals deze, kan er in de toekomst een vervelende vochtplek in de woning ontstaan met alle gevolgen van dien. Dan spreken we nog niet over het energieverlies.

Op de 3de foto is te zien dat er in de kapconstructie een directe verbinding met de buitenlucht is. Eens afgetimmerd vindt niemand dat terug. Echter, hier gaat veel warmte verloren.

Totaal vonden wij tijdens de bouw 38 punten die nazorg nodig had van de aannemer. Dit is in directe communicatie op de bouwplaats zorgvuldig opgepakt. Tijdens de oplevering zijn er nog 8 punten waargenomen. 5 Daarvan konden direct worden opgelost.

Door een onafhankelijke partij de woning te laten controleren tijdens het bouwproces wordt er op een frisse manier tegen het proces aangekeken. Door die frisse blik worden er andere waarnemingen gedaan dan de aannemer zelf ziet.

Contact

Plan 40 Bouwkundig advies,- en tekenbureau
Oerdijk 108-D
7433 PB Schalkhaar

06-14509488
MJOP voor Medisch Centrum Bathmen

MJOP voor Medisch Centrum Bathmen

Geplaatst op: 2018-11-07

Fantastische nieuwe opdracht. Wij mogen het MJOP gaan opstellen voor het Medisch Centrum Bathmen. Door het inzichtelijk maken van staat van het gebouw is het straks mogelijk te zien wanneer het onderhoud moet word...

Lees meer Meer nieuws
Lancering nieuwe website!!

Lancering nieuwe website!!

Geplaatst op: 2018-07-02

Onze nieuwe website is online!! Neem gerust een kijkje

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.